NOV 09 2023

Kunskapen om HLR och första hjälpen är inte tung att bära

Tips

Hjärt- och lungräddning kan rädda liv. Det är alltid bra att kunna utföra HLR, för det kan du behöva både i arbetet och på fritiden. Vi kan aldrig veta när någon råkar ut för något och det är därför bra att vara väl förberedd. Då blir det lättare när olyckan väl är framme och du behöver rycka in snabbt.

Det kan också vara bra att ha utrustning hemma eller på jobbet. På HLR Hjälpen finns allting du behöver och de säljer både till privatpersoner och företag. Om du tycker någonting viktigt fattas på jobbet kan du alltid ta upp det med din chef eller HR-avdelningen.

Bra första hjälpen-saker

När det kommer till en första hjälpen-låda kan den rymma olika saker. Det är bäst att ha det allra nödvändigaste till hands, såsom plåster, sårtvätt och bandage. På vissa arbetsplatser kan även ögontvätt och brännskadeförband vara viktiga. Det beror helt enkelt på vad ni arbetar med.

Du bör ha ett första hjälpen-kit även i ditt hem. Även om ingen förväntar sig olyckor kan de ändå dyka upp när du minst anar det. Stå då inte helt oförberedd utan ha en liten låda med nödvändigheter på en lättåtkomlig plats.