JUN 27 2017

Den internationella etiska koden för barnmorskor

Etik

En graviditet och en förlossning är något av det mest utmanande och självutlämnande vi människor går igenom, självklart är en lyckad förlossning också något av det mäktigaste vi kanske någonsin får erfara. Det är viktigt att vi känner oss väl mottagna på förlossningen och framförallt trygga med de barnmorskor och läkare som assisterar oss under förlossningsarbetet.

  Den internationella etiska koden för barnmorskor syftar till att förbättra vårdkvaliteten genom utveckling och utbildning. Och du kan givetvis vara med att påverka den ständigt pågående utbildningen genom att göra din röst och dina erfarenheter hörda. När du och din familj ska genomgå en förlossning är det avgörande för er gemensamma och den enskilda kvinnans upplevelse att ni har ett gott förtroende för den vård och de riktlinjer som ni behandlas under, därför kan det vara egennyttigt att läsa på om vilka förväntningar som ni kan ha på förlossningsvården.

I den internationella etiska koden för barnmorskor kan du läsa mer ingående om vilka riktlinjer barnmorskor arbetar och utbildas inom, det kan öka på tryggheten för dig som är gravid och står inför en förlossning. Lider du av en stark förlossningsrädsla finns det god hjälp att få på BVC mottagningarna runt om i Sverige, boka en tid med en barnmorska på din vårdcentral så kommer hon att hjälpa dig så gott hon kan samt erbjuda dig möjlighet att deltaga i kurser och annat som kan verka för att lindra din oro.

Vill man ha ett barn ska förlossningsrädslan inte få stå i vägen för det, den skiljer sig inte från andra rädslor och är därför till för att övervinnas. Om du är småbarnsförälder, planerar att bli gravid eller är gravid så har företag som Graviditetskollen allt för dig, här hittar du allt ifrån graviditetstest till ergonomiska produkter som kan förenkla och förbättra din livskvalité under en graviditet och efter en förlossning.